Meer weten over het boeiende leven van de honingbij of altijd al het idee gehad om een eigen bijenvolk in de tuin te hebben? We volgen de bijen gedurende één bijenjaar. Tijdens onze basiscursus leert u gedurende het hele bijenseizoen alle ins en outs over het houden van bijen. Onze enthousiaste NBV erkende docent neemt u mee in de wereld van de honingbij.

De cursus bestaat uit 6 theorielessen van 2,5 uur op en 13 praktijklessen, inclusief het examen, deze lessen worden gehouden in het verenigingsgebouw van onze vereniging: De Kluis 1 Helmond.

De theorielessen beginnen in september en zijn op dinsdagavond van 19.30 tot ca. 22.00 uur. De praktijklessen zijn meestal op zaterdagochtend. Deze basiscursus wordt afgesloten met een examen en getuigschrift.

De cursus loopt van september 2024 t/m juli 2025. Op dinsdag 27 augustus 2024 is de eerste bijeenkomst. Op die avond wordt het rooster voor de cursus bekend gemaakt.

De cursus is inclusief het lesklapper “Honingbij en bijenvolk”, het werkklapper “Basiscursus Imkeren”, 1 jaar lidmaatschap van de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) en 1 eigen bijenvolk.

Kosten voor de cursus (6 theorielessen/12 praktijklessen/1 examen/klapper en een bijenvolkje) € 250,--

Tijdens de cursus en ook daarna onderhouden we goed contact middels o.a. een groeps-app.

Voor vragen kunt u terecht bij de afd. Imkersvereniging Helmond e.o. door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of je hier aanmelden.

  cursus praktijk